Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Οι κάτοικοι της Αμπεριάς “μέτρησαν” τους υποψηφίους δημάρχους

 
Τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι Χανίων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Αμπεριάς, συμμετείχαν απόψε στην ανοικτή συζήτηση για τα θέματα της συνοικίας και είχαν την ευκαιρία ενώπιον δεκάδων παρευρισκόμενων να εκφράσουν τις θέσεις τους γι΄αυτά.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Κατοίκων, την εκδήλωση άνοιξε η κα Ιουλία Κορομηλά ενώ στην συνέχεια, η κα Νίκη Παπαδάκη, έκανε μία παρουσίαση δέκα ιεραρχημένων προβλημάτων της συνοικίας.
Πάνω σε αυτά κλήθηκαν να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι κύριοι Τάσος Βάμβουκας, Νίκος Παπαντωνάκης, Σεραφείμ Ρίζος και Γιάννης Σαρρής αλλά και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος κα Νάνσυ Αγγελάκη, με εξάλεπτες εισηγήσεις.
Ακολούθησαν απαντήσεις σε ερωτήσεις του κοινού ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τρίλεπτο χαιρετισμό – απολογισμό από τους υποψηφίους.

Τα 10 προβλήματα της Αμπεριάς 
Ως υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, κατονομάστηκε το ζήτημα του πάρκου της Αμπεριάς, ενός μεγάλου, ελεύθερου χώρου που, σύμφωνα με την κα Παπαδάκη, ανήκει στον δήμο Χανίων. Η ίδια διαπίστωσε η καλή διάθεση που επέδειξε αρχικά η δημοτική αρχή, έδωσε την θέση της στην “εγκληματική απραξία” των τριών επόμενων ετών, με αποτέλεσμα τώρα το πάρκο να έχει ρημάξει.
Επισημάνθηκε επίσης η εγκατάλειψη της Βίλας Πολογιώργη αλλά και το μικρό παρκάκι δίπλα στον Άγ. Κων/νο όπου τα χόρτα παραμένουν ακούρευτα με κίνδυνο για πυρκαγιά.
Ως τέταρτο, τέθηκε το θέμα του Παλιού Νοσοκομείου που ανήκει γεωγραφικά στη συνοικία της Αμπεριάς. Η Πρωτοβουλία Κατοίκων, δεν είναι αντίθετη στη δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, θεωρεί ωστόσο θα μπορούσαν στο χώρο να εγκατασταθούν και βρεφονηπιακού σταθμοί ή προνοιακές υποδομές.
Επίσης, αναδείχθηκε το πρόβλημα με το ρέμα του Αγ. Παντελεήμονα και η ανάγκη καθαρισμού του, κάτω από το γεφυράκι της οδού Σαμαριάς αλλά και το θέμα της διαμόρφωσης του μικρού πάρκου στην οδό Ψηλορείτου.
Πολύ σημαντικό για τους κατοίκους είναι και το πρόβλημα της φωταγώγησης των δρόμων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο πρόβλημα της σχολικής στέγης, καθώς όπως ειπώθηκε 1500 περίπου μαθητές και δάσκαλοι είναι ουσιαστικά “εγκλωβισμένοι” στο σχολικό συγκρότημα της Αμπεριάς αλλά και στις επισκευές που είναι απαραίτητες για το αθλητικό κέντρο.
Τέλος, η κα Παπαδάκη αναφέρθηκε στα φαινόμενα της φτώχιας και της ανεργίας που οδηγούν όλο και περισσότερο κόσμο στα συσσίτια, μια κατάσταση που όπως είπε είναι εμφανής και στην Αμπεριά και τόνισε την ανάγκη για αλληλεγγύη.

Πηγή: zarpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου