Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Οι τριπλές εκλογές έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος


Την στήριξη των πολιτών για την ανάδειξη μιας αριστερής Κυβέρνησης στην Ελλάδα που θα αποτελέσει “την αρχή ενός δημοκρατικού ντόμινο” για όλη την Ευρώπη, ζήτησε από τα Χανιά ο κ. Γιάννης Μηλιός: υπεύθυνος του τομέα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Από την κρίση στην κυβέρνηση της Αριστεράς”.

Ο ίδιος επανέλαβε την θέση του κόμματος ότι “οι εκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος” και κάλεσε τους πολίτες “να συνειδητοποιήσουν ότι η αλλαγή και η ανατροπή είναι στο χέρι τους – είναι το δημοκρατικό όπλο της ψήφου τους” ώστε να καταγραφεί η “αναντιστοιχία ανάμεσα στην λαϊκή βούληση και στην εκπροσώπηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη βουλή”.

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με το πόσο είναι δυνατή η αλλαγή πολιτικής μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ορίζεται από τις Συνθήκες, τόνισε ότι “η Ευρώπη δεν είναι ένα υπερβατικό αντικείμενο, ένας θεός που βρίσκεται κάπου, είναι η κάθε χώρα ξεχωριστά. Οι συνθήκες πρέπει να καταργηθούν, να πάνε στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας. Γι’ αυτό παλεύουν οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Η παρούσα αρχιτεκτονική της Ευρώπης, δεν είναι μια νομοτέλεια, είναι μια δομή που εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας και που ρίχει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες της πλειοψγηφίας τους λαού”.

Δηλώσεις με αιχμές του Γιάννη Σαρρή για τα δημοτικά των Χανίων
Ο υποψήφιος δήμαρχος που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Σαρρής, μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη της εκδήλωσης, επανέλαβε ότι “οι δημοτικές εκλογές δεν είναι ξεκομμένες από την γενικότερη πολιτική κατάσταση”.
Αναφερόμενος στην προεκλογική εικόνα στον Δήμο Χανίων, είπε: “Υπάρχει μια διαρκής μεταγραφολογία, λες και είμαστε σε μεταγραφική ποδοσφαιρική περίοδο. (…) Αυτή η κοροϊδία ότι αλλάζοντας ψηφοδέλτιο θα αλλάξει και η συμπεριφορά μας και οι πρακτικές μας απέναντι στους πολίτες, υποτιμά τη σκέψη μας. Πώς είναι δυνατόν έναν άνθρωπο που αλλάζει διαδοχικά παρατάξεις, να τον ακολουθούν εκατοντάδες πολίτες λες και είναι πρόβατα;”

Να μην ακούσουν «τις σειρήνες της συγκυβέρνησης» που λένε ότι «τα success story έχουν happy end» κάλεσε τους πολίτες ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγοραστάκης: «Τα μνημόνια έχουν έρθει για να μείνουν (…) Ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει ένα σήμα ώστε να αλλάξουμε πορεία και να αλλάξουμε γραμμή», είπε χαρακτηριστικά.

Για τους μετανάστες
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους μετανάστες που “φιλοξενούνται” στα Χανιά, απ’ όταν το αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν παρουσίασε βλάβη και ιδιαίτερα στο θέμα των 154 ανθρώπων από τη Συριά που έχουν αφεθεί ελεύθεροι 
Εκ μέρους της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων η Δανάη Μπιτσάκη, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συνδράμουν με όποιο διαθέσιμο μέσο, στην προσπάθεια περίθαλψης των μεταναστών.

Ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα έκανε και ο κ. Σαρρής που τόνισε “Οι συνέπειες αυτής της πράξης αφορά όχι μόνο τους μετανάστες αλλά και τους ίδιους τους πολίτες των Χανίων που πρέπει να καταλάβουν ότι αυτοί οι εξαθλιωμένοι άνθρωποι πρέπει να τυγχάνουν μιας διαφορετικής μεταχείρισης γιατί επηρεάζουν την ζωή και την καθημερινότητά μας. Πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι γιατί αυτό επιτάσσει η κρητική φιλοξενία αλλά και η ανθρώπινη υπόσταση”, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: zarpa.gr










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου