Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Να δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας στο Π. Ψυχιατρείο για τις ευπαθείς ομάδες


 Κοινωνικοί φορείς και συλλογικότητες της πόλης και η “Πρωτοβουλία Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος” ζητούν μόνιμη λύση με διαμόρφωση στα κτήρια του παλιού ψυχιατρείου, χώρου φιλοξενίας μεταναστών, για την αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων στο μέλλον. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κάλεσε την διοίκηση του Δήμου, του Νοσοκομείου και την ΔΕΥΑΧ, ο γιατρός Μηνάς Βουλγαρίδης, εκ μέρους της “Πρωτοβουλίας” που σήμερα παρέθεσε συνέντευξη τύπου έξω από το ξενοδοχείο μαζί με εκπροσώπους από το Κοινωνικό Στέκι και τους Γιατρούς του Κόσμου. “Το πρόβλημα με την αποχέτευση στα κτήρια, έπρεπε να το έχουν λύσει οι τεχνικές υπηρεσίες, από την στιγμή που υπάρχει εισαγγελική εντολή για την μεταφορά των ανθρώπων εκεί και πόσω μάλλον αφού σε διπλανά κτήρια στεγάζονται το ΕΚΑΒ και η Αποκεντρωμένη”, τόνισε.

Παλινωδίες

Σε απόγνωση και έχοντας πλέον “χάσει” τη σαιζόν ο ξενοδόχος κ. Βολικάκης, εξιστορεί στο  τα όσα έγιναν  τις δύο προηγούμενες ημέρες. “Μας αναστάτωσαν τρεις φορές. Μία με το παλιό ψυχιατρείο, μετά με την μεταφορά στην Αθήνα που δεν έγινε επειδή δήθεν δεν είχε διαθεσιμότητα η ΑΝΕΚ και χθες με την αστυνομία και τον Εισαγγελέα που ήρθε εδώ και τους ζητούσε να φύγουν. Αυτοί ζήτησαν να δουν την εντολή γραπτά και στα Αγγλικά και να τους δώσουν χαρτιά που να τους εξασφαλίζουν το τι θα κάνουν και που θα πάνε στην Αθήνα, όμως δεν τους έφεραν τίποτα. Δημιουργήθηκαν τρομερές καταστάσεις, με έναν πατέρα σε αμόκ να ζητάει το κουζινομάχαιρο και να απειλεί να αυτοκτονήσει… Λοιπόν, ας φανούμε επιτέλους λίγο σοβαροί. Φαινόμαστε γελοίοι στα μάτια των ανθρώπων αυτών”.


“Γιατί δεν μας αφήνουν να φύγουμε;”

Να ταξιδέψουν για Ιταλία κι από ΄κει για τον Βορρά και τις Σκανδιναβικές χώρες, ζητούν οι 54 εναπομείναντες Σύροι. “Λένε πως δεν είναι νόμιμο να ταξιδέψουμε αλλά αυτό που γίνεται εδώ είναι νόμιμο;” σχολιάζει στο zarpa.gr, o εκπρόσωπός τους. “Μας έσωσαν από την θάλασσα κι εδώ και τέσσερις μήνες πεθαίνουμε στη στεριά, χωρίς δουλειά, χωρίς φαγητό, χωρίς γιατρούς, χωρίς στέγη. Νομίζω πώς έχετε μια πάρα πολύ κακή Κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες.
Υπενθυμίζουμε ότι οι 54 Σύροι που είναι ακόμη στα Χανιά, είναι εκείνοι που δεν κατάφεραν τόσο καιρό να φύγουν με πλαστά έγγραφα, έχουν μωρά και μικρά παιδιά και είναι σε άθλια οικονομική και ψυχολογική κατάσταση.

Πηγή: zarpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου