Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Εκλέγει Προεδρείο,Επιτροπές και εκπροσώπους στην Γ.Σ της ΠΕΔ το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Στο Δημοτικό κατάστημα Χανίων, Κυδωνίας 29 στις 7.9.2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 18.00, θα να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η θητεία τους έχει διάρκεια 2,5 έτη και λήγει με την εκλογή των νέων μελών την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017.


Αναλυτικότερα εκλέγεται ο Πρόεδρος από την πλειοψηφούσα παράταξη, ο αντιπρόεδρος από την παράταξη της μείζον αντιπολίτευσης και ο γραμματέας από την ελάσσων αντιπολίτευση.

Αν για οποιαδήποτε λόγο η αντιπολίτευση δεν εκλέξει υποψήφιους για τις θέσεις του Αντιπροέδρου ή του Γραμματέα τότε στη θέση τους μπαίνουν υποψήφιοι από την παράταξη της πλειοψηφίας.
 

Ενδεκαμελής είναι η  Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή ποιότητα ζωής . Το ένα μέλος θα είναι ο δήμαρχος ή ένας αντιδήμαρχος τα 6 μέλη από την παράταξη της πλειοψηφίας και 4 μέλη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Ως μέλος των επιτροπών δεν μπορεί να είναι ο πρόεδρος του Δ.Συμβουλίου.

Σε περίπτωση που  δεν επιτευχθεί η εκλογή μελών του προεδρείου δεν γίνεται η εκλογή και των μελών των επιτροπών και γίνεται επανάληψη των διαδικασιών στις 14 Σεπτεμβρίου.   


Εκλογή Εκπροσώπων για την Γενική Συνέλευση της  Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ)

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογής προεδρείου και επιτροπών ακολουθεί η εκλογή εκπροσώπων για την ΠΕΔ. Η εκλογή μπορεί να γίνει την ίδια μέρα με την εκλογή προεδρείου με  καταληκτική ημερομηνία αν υπολογιστεί και η άσκηση προσφυγών(αν υπάρξουν) την 24 Σεπτεμβρίου.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο των Χανίων οι  εκπρόσωποι θα είναι:  ο Δήμαρχος ,11 από την παράταξη πλειοψηφίας και 7 από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.




Περισσότερες πληροφορίες :

Εγκύκλιος για την εκλογή Προεδρείου και Επιτροπών

Εγκύκλιος για την εκλογή εκπροσώπων στην Γ.Σ της ΠΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου